Slap for dom i drabs-sag

Kun den ene dømt for drabet i Lund ved Horsens 

Efter et døgns votering har Vestre Landsret afgjort, at kun en ud af to tiltalte kan dømmes for et drab i Lund ved Horsens i forrige år. Selv om kun en mand trykkede på aftrækkeren, da en 41-årig kvinde blev skudt og dræbt, så blev begge de to tiltalte i byretten dømt for drabet.

Men da skyldsspørgsmålet blev afgjort tirsdag eftermiddag, blev kun den ene dømt for drab. Den anden, der ifølge anklageren var chauffør på bilen, som der blev skudt fra, blev kun dømt efter straffelovens paragraf om fareforvoldelse.

Det var i 2010, at Chanette Sørensen blev ramt i hovedet af et skud, mens hun sad til en familiesammenkomst i sit hus.

Skuddet var affyret fra en forbikørende bil, og det kostede sidste forår de to mænd domme på 14 og 12 års fængsel for drab.

Politiet har været overbevist om, at en narkogæld udløste det dødbringende skyderi, men fra de tiltalte har det i stedet lydt, at der i virkeligheden var tale om et jalousiopgør.

Den ene af de to har under ankesagen erkendt, at han affyrede skuddene, men han har nægtet sig skyldig i drab. I stedet har hans forsvarer argumenteret for, at han kun skulle dømmes for at have forvoldt fare.

Den anden har helt afvist, at det var ham, der var chauffør på bilen, som skuddene kom fra. Hans bil blev senere fundet udbrændt, men han har forklaret, at han den dag havde lånt den ud.

Men landsretten har altså fundet, at han i hvertfald har været så medskyldig i drabet, at han kunne dømmes for at medvirke til at forvolde fare for andre.

Landsretten fortsætter onsdag sagen, hvor straffen skal udmåles.