Skoler igen på barrikaderne

Protesterer mod forslag om skolelukninger

01:28

1 af 2

"Jeres pengenød = vores landsbys død" var et af de mange slogans, som her til eftermiddag blev vist frem på bannere foran det gamle rådhus i Randers.

Omkring 300 forældre og børn var igen mødt op for at protestere mod politikernes beslutning om at lukke fem folkeskoler i Randers Kommune. Lukningerne vil ifølge beregningerne spare kommunen for 36 millioner kroner om året.

Tidspunktet for demonstrationen var langt fra tilfældig. I dag var der byrådsmøde, hvor politikerne skulle diskutere netop skolelukninger.

På mødet blev det besluttet, at forslaget om de fem skolelukninger skal i høring.

- Jeg håber, de (politikerne, red.) kan se en idé i, at fem skoler måske er lige i overkanten, siger Ken Ohlsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Flere af forældrene er bekymrede for, hvad lukningerne får af konsekvenser for deres børn. Færre skoler, men stadig samme antal elever, vil ifølge en tidligere udmelding fra borgmester Claus Omann Jensen (V) betyde flere børn i klasserne.

- Hvis du stopper 24-25 børn ind i hver klasse, og du skal tage de svage med op også, så duer det ikke, siger Jette Skipper, som selv er pædagog og var mødt op til dagens demonstration.

De fem skoler, der står til, at skulle lukke, er Hadsundvejens Skole, Rytterskolen, Vorup Skole, Nyvangsskolen og Gjerlev-Enslev Skole.

Hvis man har forslag til ændringer i forhold til lukningen af skolerne, kan man rette henvendelse til struktur.boernogskole@randers.dk

Høringsfasen løber fra den 2. september 2014 til den 27. oktober 2014.

Se en tv-reportage fra dagens demonstration øverst på siden.