Skole vinder kemi-pris

8. klasse vinder flot pris på Kemiens Dag 2011

02:41

1 af 2

Faget kemi er i dag blevet sat på dagsordenen hos folkeskole- og gymnasieelever over hele landet. Det er sket i forbindelse med konkurrencen " Vores liv - vores fremtid", hvor eleverne har dystet om at lave den bedste You Tube-film med nye og spændende vinkler på kemi. 

Skoler fra hele landet deltager i projektet, og på Katrinebjergskolen i Aarhus har man i dag svært ved at få armene ned. En af skolens 8. klasser har nemlig  vundet 50.000 kroner i kategorien "Bedste video" med filmen "Algaar er bedraa". Filmen handler om hvordan alger kan bruges i plastfremstilling.  

Fokus på klima og sundhed
- Videofilmen har i høj grad fokus på klima og sundhed. De unge kan med de rette rammer godt forstå at kemi er andet og mere end kemikalier og kemikalier er ikke pr. automatik lig med farlige stoffer og forurenende stoffer, siger Susanne Andersen, der er sekretariatsleder i DI.

Dansk erhvervsliv står bag konkurrencen med en samlet præmiesum på 175.000 kroner til de bedste videofilm, og meningen er at skabe mere interesse for det spændende fag på skoleskemaet, kemi.

Priserne bliver i dag officielt overrakt af miljøminister Ida Auken i forbindelse med Kemiens Dag 2011.

Se vinder-videoen ved at klikke øverst på denne side.