Skejby skal også spare

Besparelser i Region Midtjylland rammer også Skejby Sygehus hårdt

Skejby skal overtage et stort antal patienter fra andre hospitaler i Region Midtjylland. Ifølge forslaget skal Skejby blandt andet overtage patienter fra Børneafdelingen i Randers samt urinvejskirurgiske patienter fra Horsens og Randers.

Desuden samles klinisk mikrobiologi og klinisk immunologi fra hele regionen i Skejby.

- Vi har ikke ambitioner om, at Skejby skal blive større, men det er umuligt at spare 500 mio. kr. i Region Midtjylland uden at effektivisere ved at samle funktioner på færre enheder, siger Per Askholm Madsen i en pressemeddelelse.

Besparelserne opstår bl.a. ved, at Skejby kun får overført en del af de ressourcer, der bruges på at behandle patienterne på andre hospitaler i dag.

Ifølge Region Midtjyllands egne beregninger kommer Skejby til at mangle 55,5 mio. kr., der skal findes ved effektiviseringer og besparelser.

- Umiddelbart kan det være svært at se, hvor hårdt Skejby bliver ramt af besparelserne, men vi skal overtage patienter fra andre hospitaler til ¼ af gennemsnitsudgifterne til behandlingen, og det kan ikke lade sig gøre uden voldsomme effektiviseringer på hele Skejby, siger Per Askholm Madsen.

Det Nye Universitetshospital
Samtidig skal Skejby og Århus Sygehus tage forskud på den fusion, der venter, når Det Nye Universitetshospital i Århus er klar til de første flytninger af afdelinger fra Århus Sygehus til Skejby i 2016.

Samlet på de to hospitaler betyder det lukning af 40 medicinske senge, samt besparelser på laboratorier, fysioterapi og administration.