SKAT afslører "sort" vognmand

Vognmand uden indtægter omsatte for 2,5 mio. kr.

SKAT har afsløret en "sort" vognmand i Østjylland, som på trods af at han drev en million-forretning hverken havde tilladelser til at drive virksomhed eller ulejlighed med at betale moms. 

Østjyllands Politi skal nu bedømme, om der skal rejses tiltale mod vognmanden, der ifølge SKAT havde en omsætning på 2,5 millioner kr., som der ikke blev betalt moms af. 

SKAT fik mistanke til manden, da en umiddelbar gennemgang af vognmandens indkomst- og formueforhold viste, at han ikke tjente en krone. Og da han derefter udeblev fra et møde på skattekontoret gik en efterforskning i gang.

SKAT kontaktede blandt andet vognmandens bankforbindelser og efterfølgende også kunder for at få oplysninger. Opklaringsarbejdet blev ikke lettere af, at vognmanden i en periode havde benyttet en anden persons bankkonto.

- Da vognmanden ikke var villig til at samarbejde, har vi brugt de lovmæssige muligheder, der findes, for at indhente de nødvendige oplysninger andre steder fra, fortæller fuldmægtig Marie Ravn i en pressemeddelelse. SKAT fik udleveret bankkontoudtog for de konti, som vognmanden havde brugt samt fakturaer fra vognmandens kunder. 

Ud fra disse oplysninger kunne SKAT beregne, at vognmanden havde haft en omsætning på over 2.500.000 kr., som der ikke var blevet betalt korrekt moms af. Efter at SKAT har gennemgået materialet står det klart, at vognmanden har undladt at betale omkring 200.000 kr. i moms.