Skal dit hus rives ned?

Kommuner hjælper med nedrivning

01:57

1 af 2

De fleste kommuner i Østjylland er i gang med at bruge mange af de penge, som staten har bevilliget til at rive faldefærdige huse ned rundt omkring i landet.

Det betyder, at kommunerne med støtte fra staten betaler omkostningerne, så man kan få sit hus revet ned, hvis det står og falder sammen og er til gene.

Norddjurs Kommune er den østjyske kommune, som har fået det største del af kagen fra det offentlige. Her har man modtaget fire millioner kroner til projektet. Til sammenligning har Randers Kommune fået 2,4 millioner kroner og Syddjurs Kommune 2,6 millioner kroner.

I Norddjurs Kommune har 61 allerede ansøgt om at få revet deres huse ned, og flere er allerede blevet jævnet med jorden. Men alligevel er der stadig penge på kistebunden. Derfor leder Kommunen efter endnu flere, som vil have deres hus revet ned.

- Vi er kommet rigtig langt med det, men som sagt har vi stadig halvanden million kroner, så man skal bare komme ud af busken og henvende sig til Forvaltningen, siger Jens Meilvang, der er formand for Miljø- og Teknikudvalget i Norddjurs Kommune.

Du kan se mere i indslaget over artiklen.