Skal cykle sig til job

Vil give de ledige selvtillid gennem motion

I Silkeborg Kommune skal de arbejdsløse prøve noget nyt.

De skal cykle sig til et arbejde.

På bare tre måneder skal en gruppe ledige fra Silkeborg træne sig op til at gennemføre en cykeltur fra Silkeborg til toppen af et kendt Tour de France-bjerg, Alpe d'Huez.

Formålet er, at opbygge de jobsøgendes selvtillid og fysik og dermed gøre dem klar til arbejdsmarkedet

Ét af de nyskabende elementer i projektet er, at deltagerne bruger tre dage hver uge på en deltagende arbejdsplads - og to dage på at gøre sig klar til turen. Det gælder både den mentale udfordring og selvfølgelig den store fysiske udfordring, der ligger i at cykle to uger i træk for at slutte på toppen af det sagnomspundne bjerg.

- Det er netop det næsten uoverskuelige i målet om Alpe d'Huez på tre måneder, der vil være med til at give deltagerne styrke. En styrke de vil kunne bruge efterfølgende i deres jobsøgning. Samtidig har vi virksomheder med i forløbet, for at styrke deltagernes tro på, at de hører hjemme på arbejdsmarkedet og kan gøre en forskel, forklarer Allan Johansen. Han er tidligere professionel Silkeborg-rytter og én af tankerne bag det nye koncept "Jeg vil, jeg kan". 

Selvom projektet kommer til helt naturligt at fokusere på cykling, er fokus langt mere på den enkelte og hans/hendes udvikling. Cyklen er bare et redskab til at nå de mål, der skal vise deltagerne, at de kan langt mere, end de måske selv tror.

Se mere om den historie i TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19:30.