Silkeborg IF vandt lokalbrag

SIF vandt 2-0 over ærkerivalerne fra AGF

Med fint pasningsspil og effektive afslutninger vandt Silkeborg mandag aften en sikker sejr på 2-0 på udebane over AGF i Superligaen.

Dermed fortsætter Silkeborg en stime, der nu siger otte kampe i træk uden nederlag, og Silkeborg nærmer sig AGF i tabellen.

For aarhusianerne var nederlaget til gengæld det første på eget græs i næsten halvandet år. Kun i en åben og velspillet indledning var AGF rigtig i stand til at fortsætte takterne fra et indtil nu godt efterår.

Men selvom de hvide måske nok havde bolden mest i startfasen, så var det Silkeborg, der behandlede den bedst. Konsekvensen heraf kom, da Martin Ørnskov efter 26 minutter på et hårdt skud fra kanten af feltet gjorde det til 1-0.

Stærk Silkeborg-midtbane
Ud over scoringen spillede Ørnskov en god kamp på en stærk Silkeborg-midtbane. Han var med til at lægge et hårdt pres på AGF's boldholdere og fungerede og fordelte overbevisende boldene, når Silkeborg byggede op.

AGF syntes at lide under fraværet af en række skadede profiler som eksempelvis Kasper Povlsen, der godt kunne have været brugt til at bryde rytmen hos de boldfaste silkeborgensere.

Aron Johannsson var også noget venligere i duellerne mod Silkeborg-forsvarerne, end langtidsskadede Peter Graulund normalt er.

Kasper Risgård gjorde det til 2-0 efter 38 minutter, og han skyldte i den grad også en scoring. Tidligere havde Risgård brændt en gigantisk chance, da han var alene igennem, men anden gang udnyttede han køligt Jesper Bechs fremragende stikning.

Fantomredning af SIF-keeper
AGF's bedste chance for at komme tilbage i opgøret kom tidligt i anden halvleg, da Søren Larsen måtte se målmand Lasse Heinze fantomredde et ellers godt hovedstød.

Lige så tæt på kom AGF ikke igen i en anden halvleg, hvor Silkeborg i den grad var i kontrol.

Med sejren er Silkeborg nummer syv i Superligaen, men de er kun to point efter AGF på femtepladsen og tre point efter en bronzeplads.

AGF-Silkeborg 0-2 (0-2)

0-1 Martin Ørnskov (26. minut)
0-2 Kasper Risgård (38. minut)

Tilskuere: 10.389