SF savner penge til de svageste

Jan Ravn Christensen om budgetforslag

Tirsdag præsenterer borgmester Jacob Bundsgaard sit budgetforslag for økonomien de kommende år i Aarhus.

Her er der blandt andet fundet flere penge til serviceområderne.

Men Jan Ravn Christensen, der er SFs budgetordfører og medlem af byrådet, mener ikke, at borgmesteren har sat nok penge af til de svageste i samfundet.

- Jeg ærgrer mig over, at borgmesteren ikke har større ambitioner i forhold til de svageste aarhusianere og i forhold til at styrke den kollektive trafik. Når det er sagt, er det positivt at borgmesteren har blik for, at der afsættes penge på velfærdsområderne, så vi kan følge nogenlunde med befolkningsudviklingen, siger Jan Ravn Christensen i en pressemeddelelse.

Se: Borgmester klar med budget

Han fortsætter:

- På det sociale område har vi blandt andet brug for at få løftet arbejdet med byens hjemløse gennem nye indsatser, flere billige boliger og fastholdelse af det grønlandske værested. Vi skal hjælpe de hjemløse med at få et mere værdigt liv, og vi skal hjælpe flere ud af hjemløsheden.

I budgetforslaget fra borgmesteren øges socialområdet med 197 mio. kr. over de næste fire år. Ældreområdet tilføres 201 mio. kr., mens budgettet på børne- og unge-området tilføres godt 302 mio. kr. i perioden 2015-2018. Vejområdet tilføres 8 mio. kr. i de fire år.