Sejlere jagter OL-billetter

Gode medaljechancer ved VM

Jonas Warrer fra Aarhus har gode chancer for en medalje ved VM i Spanien. Her ses han med makkeren Søren Hansen. Foto: Christian M. Borch / Sejlsport.dk

Flere aarhusianske sejlere står med gode kort på hånden, når den spanske nordkyst de næste 10 dage danner ramme om VM for de olympiske bådklasser.

Selv om der er VM-medaljer i spil, så handler stævnet i Santander i lige så høj grad om, at 50 procent af alle nationspladser til OL i Rio i 2016 bliver uddelt. Og det er også OL-billetterne, der har højeste prioritet for de danske sejlere ved VM.

- VM i Santander er ubetinget vores vigtigste stævne siden OL i London - og før Rio. Det vil give ro i vores forberedelser at få flest mulige nationspladser i hus allerede nu, siger Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, i en pressemeddelelse.

Danmark har i alt 33 sejlere med ved VM og er repræsenteret i 9 ud af de 10 klasser.

Se: Millioner til sejlsportscenter

Det mest oplagte bud på en dansk topplacering er i kvindernes 49'er, hvor Danmark har hele tre både i verdenseliten, anført af de dobbelte europamestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus Sejlklub.

Mændenes 49'er har den seneste tid budt på et par ændrede besætninger. Tidligere OL-guldvinder Jonas Warrer fra Aarhus sejler nu med Anders Thomsen, og trods kort tid sammen i båden bør de have rimelige muligheder for succes.

Hvilke sejlere, der skal repræsentere Danmark i Rio, bliver afklaret via udtagelsessejladser i 2015-16.