Sådan sikrer du dig i stormen

Vær beredt, lyder rådene

Ud over at passe på ikke at få flyvende tagsten i hovedet under stormen tirsdag aften, har Beredskabsstyrelsen tre gode råd, som de opfordrer folk til at følge, når det blæser meget:

1.) Lyt til vejrudsigten og følg myndighedernes anvisninger.

2.) Fjern eller fastgør løse genstande omkring huset.

3.) Hav en lygte og en batteridrevet radio klar, hvis strømmen svigter.

- Det gælder om at have respekt for naturkræfterne og ellers bruge hovedet, siger Peter Kragh, der er souschef i Nationalt Beredskab i Beredskabsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Tager forholdsregler
Også Beredskabsstyrelsen tager forholdsregler på grund af stormvarslet.

På styrelsens jyske beredskabscentre i Thisted, Herning og Haderslev er ekstra vagthold klar til at assistere kommunale redningsberedskaber og politiet, og styrelsens frivillige er blevet varslet om, at der kan blive brug for deres indsats.

Samlet set er 45 befalingsmænd og værnepligtige klar til at assistere i det jyske ud over de 45, der udgør det normale beredskab. Hertil kommer frivillige.

- Dette efterår og denne vinter har vi haft nogle ret kraftige storme, som har mindet os om rutinerne, når det blæser, siger Peter Kragh.

Tirsdagens storm får vindstød af orkanstyrke. Den rammer Ringkøbing Fjord klokken cirka 20 tirsdag aften og bevæger sig herefter nordpå. I resten af landet bliver blæsevejret knap så kraftigt, men dog med vindstød af stormstyrke.