Så røg fodbold-skægget

Spillere fra Randers FC lod i dag skægget falde

01:00

1 af 2

Strisserrive, snegl eller snotbremse? Håret mellem næse og mund har mange mærkelige navne, og i én måned har otte spillere fra Randers FC's førstehold ladet overskægget gro.

For november er blevet til Movember - mo - australsk slang for moustache eller overskæg, om man vil.

Og det har ikke kun været skæg; det har været i den gode sags tjeneste. Mænd over hele verden bliver opfordret til at anlægge overskæg for at skabe opmærksomhed omkring prostatakræft.

I dag skriver vi 1. december, og derfor skulle skægget ryge. Og det har været tiltrængt.

- Der har været rimeligt pres hjemmefra, at den skulle fjernes, så jeg tror, jeg har en tilfreds familie nu, siger Randers FC forsvarsspilleren Søren Pedersen.

Og Søren Pedersen har været tilfreds med "sneglen", som han kalder den:

- Jeg synes, den blev stor, og så havde vi fået hjælp fra en frisør, som kunne farve den, så andre også kunne se den, så det er meget god underholdning, siger den blonde forsvarsspiller.

Men det har været vigtigt at være med i denne verdensomspændende begivenhed.

Et godt projekt
- Det er et godt projekt, og det at vi kan sætte fokus på prostatakræft, samtidig med at vi kan have det sjovt i truppen, så synes vi, at det er noget, vi skal støtte op om, siger Søren Pedersen.

Så i dag røg overskægget, men beslutningen var ikke svær at tage.

- Havde det pyntet, så havde det været sværere at tage beslutningen om at tage det af, men man skulle jo være halvblind for at se, det var pænere, når det kom af, konstaterer Søren Pedersen.

Se indslaget om Movember i TV2 | ØSTJYLLAND i aften kl. 19.30, og hør noget af interviewet med Søren Pedersen ved at klikke øverst på denne side.