Røgslør efter bilbombe

Politiet vil intet oplyse om efterforskningen

Bilbomben sprang her på Vilh. Thomsens Plads i Randers Foto: Google Street View

Østjyllands Politi har lagt et tungt røgslør over efterforskningen i forbindelse med den bilbombe, der juleaften eksploderede ved Vilhelm Thomsens Plads i Randers.

- Du får absolut ingenting at vide, lyder det mandag morgen fra vagtchef Amrik Chadha.

Søndag efterlyste politiet ellers vidner, der kunne hjælpe med sagen, men vagtchefen ønsker end ikke at fortælle, om man har fået henvendelser i sagen.

- Der er en årsag til, at vi har lukket ned, siger han og understreger igen, at politiet absolut intet vil oplyse.

Bomben eksploderede ved 18.30-tiden under en bil. I bilen sad en mand og hans treårige datter, men begge slap fra eksplosionen med livet i behold.

Et fragment fra bomben fløj gennem et kældervindue på en bygning i nærheden, men politiet har endnu ikke opstøvet øjenvidner til den voldsomme episode.

- Umiddelbart var der ikke nogen i nærheden. Men vi har da nogle spor i sagen, som vi efterforsker, fortalte vagtchef hos Østjyllands Politi, Richard Jakobsen, søndag og understregede, at intet tyder på, at. at episoden er bande- eller rockerrelateret.

Bilbomber er ellers flere gange set i forbindelse med rockeropgør.
I 2010 blev eks-rockeren Bo Steffensen - tidligere højtstående Hells Angels-medlem i netop Randers - forsøgt sprængt i småstykker.
Og i 2003 blev rockeren Mickey Borgfjord dræbt af en kraftig bilbombe foran Glostrup Hospital.

Selvom både føreren af bilen og hans lille datter slap uskadt fra eksplosionen, så betragter politiet det som et drabsforsøg.