Regionsdirektør får skjult bonus

Får millioner for at beholde job

Foto: Colourbox

En række direktører i sundhedsregionerne bliver belønnet med millioner, fordi de er ansat på åremål. De tidsbegrænsede stillinger betyder, at de får en stor fratrædelsesgodtgørelse - også selv om de beholder deres job.

Det viser aktindsigter fra landets fem regioner, skriver metroxpress.

I Region Midtjylland har regionsdirektør Bo Johansen fået knap 1,1 million kroner i fratrædelse i 2012, selv om hans aftale blev forlænget med tre år.

Og når hans aftale udløber i efteråret næste år får Bo Johansen yderligere 1,1 million kroner.

- Det er en uskik

Men den type ordninger er en uskik, mener Kjeld Møller Pedersen, professor i sundhedsøkonomi ved SDU.

- Det undrer mig, at de får udbetalt de høje aftrædelsesbeløb, selv om de bliver i samme stilling eller skal på pension. Aftrædelsesbeløbet er jo tiltænkt sådan, at man skal have mulighed for at optjene en indtægt i perioden, inden man får et nyt job, siger han til metroxpress.

I Region Hovedstaden fik koncerndirektør Svend Hartling tilmed 1,3 millioner kroner i 2012 for at lade sig genansætte i samme stilling. Denne gang blot på en kontrakt uden en ny godtgørelse i fremtiden.

Men det kan være slut med, at nye regionsdirektører får millioner i fratrædelsesgodtgørelser uden at gå af.

- Vi ønsker at afskaffe, at regionale medarbejdere uanset lønniveau får en fratrædelsesgodtgørelse, hvis de ansættes i en åremålsstilling, siger Anders Kühnau, regionernes chefforhandler for overenskomster, til metroxpress.