Regionsdirektør: 500 mio. kan mærkes

Region Midtjylland har netop sendt en plan om besparelser for 500 mio. kroner i høring

Den omfattende spareplan lægger bl.a. op til at samle specialer på færre steder, til to hospitalsfusioner og til en markant omstilling fra indlæggelser til ambulant behandling. Planen rummer også store besparelser i den centrale administration i regionshusene.

- En halv milliard er rigtigt mange penge. Ikke mindst taget i betragtning, at vi også de tidligere år har foretaget væsentlige besparelser og omstillinger på hospitalerne. Derfor har vi måttet gribe opgaven an på en anden måde og se på tværs af hele regionen i stedet for på det enkelte hospital, siger regionsdirektør Bo Johansen og fortsætter:

- Man kan ikke skære 500 mio. kr. af et budget, uden at det kan mærkes. Men det er helt afgørende, at vi én gang for alle får skabt grundlæggende balance mellem udgifter og indtægter. Kvaliteten går vi ikke på kompromis med. Men realiseres planen, vil patienter fx opleve, at vi i højere grad vil bruge ny teknologi til diagnostik, behandling og kontrolbesøg. Og selv om vi allerede nu har indført et næsten totalt ansættelsesstop, så vil planen desværre også betyde afskedigelser, siger Bo Johansen.

Medarbejderne kan kommentere på planen i uge 2, og herefter går den til politisk behandling.

Den endelige vedtagelse sker i Regionsrådet 23. februar.

Se mere i dagens nyhedsudsendelser på TV 2 | ØSTJYLLAND.