Raser over klimaminister

SF: Sort klimapolitik at bekæmpe plan om ny CO2-afgift

Flypassagererne skal af med en ekstra afgift på 75,- kroner pr. billet, mener SF.

SF kritiserer nu klimaministeren for at føre valgkamp i Tirstrup Lufthavn på løftet om at imødegå S og SF's plan om en CO2-afgift på 75, - kr. pr. flybillet.

-  Lykke Friis udstiller tydeligt hvor sort regeringens klimapolitik egentlig er, når man direkte fører valgkamp imod tiltag som med sikkerhed vil forbedre det danske miljø og have en klimaforberedende effekt, skriver SFs østjyske spidskandidat Jonas Dahl i en pressemeddelelse.

- Lykke Friis forsøger at gøre det til en mærkesag i valgkampen, men hun udstiller i stedet nok engang at regeringen har forsømt klimaindsatsen siden Lars Løkke var ved at falde i søvn til klimatopmødet i Bella Centret, raser Jonas Dahl.

- Det er alt andet lige absurd, at det er billigere at flyve fra Århus til Barcelona end at tage toget til København. Vi står fuldt og fast ved at det skal være lidt dyrere at flyve, men så går pengene til gengæld til en bedre og billigere kollektiv trafik til gavn for os alle, specielt klimaet, skriver Jonas Dahl i sin kommentar til klimaministeren.

Hun har tidligere imødegået kritikken ved at henvise til, at EU i forvejen regulerer CO2-udledningen fra næste år ved at pålægge flyselskaberne at købe CO2-kvoter.