Rådmand er vred over ældre-afgift

Dorthe Laustsen kritiserer borgmesterens erhvervsvenlige linje

Dorthe Laustsen vil have billigere husleje til ældre i plejeboliger

Ældrerådmand i Aarhus kommune Dorthe Laustsen (SF) kritiserer borgmester Jacob Bundsgaard (S) for at give skattelettelser til erhvervslivet, mens ældre i kommunale plejeboliger efter hendes opfattelse bliver hårdt beskattet via deres husleje.

- Hvert år hiver Aarhus Byråd 35-40 mio. kr. ekstra op af de ældres lommer, når de bor i kommunens ældre- og plejeboliger. Byrådet har nemlig besluttet, at de omkring 4000 kommunale pleje- og ældreboliger bliver pålignet dækningsafgift på 12,29 promille af grundens værdi plus 8,75 promille af bygningernes værdi, påpeger Dorthe Lausten i en pressemeddelelse. 

- Denne urimelige forskelsbehandling må ophøre. Det er jo direkte grotesk, at hele ældrechecken bliver brugt til at betale for dyre kommunale boliger og derefter går direkte ned i den slunkne kommunale pengekasse til at dække de huller, borgmester Jacob Bundsgaard senest har skabt med skattelettelserne til erhvervslivet, siger hun.
  
- Erhvervslivet slipper jo for dækningsafgiften fremover, så det er logik for perlehøns, at det samme bør gælde for de ældre borgere, siger hun i en pressemeddelelse.

Dorthe Laustsen vil nu stille forslag om at afskaffe denne beskatning af ældre, og hvis pengene ikke kan findes på anden måde må aftrapningen af erhvervslivets dækningsafgift aftrappes.