Quiz: Hvor meget ved du om Kim Larsen?

Kim Larsen bliver i weekenden mindet landet over. Her kan du teste din viden om den legendariske sanger

Kim Larsen spillede koncerter til det sidste. Blandt andet på Smukfest i august. Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Ritzau Scanpix

Foto: Sophia Juliane Lydolph - Ritzau Scanpix

Foto: Colourbox

1 af 3

Den folkekære danske musiker Kim Larsen døde søndag den 30. september efter længere tids sygdom. Han blev 72 år.

I løbet af denne weekend bliver Kim Larsen hyldet landet over med optog og koncerter. Fredag var der mindeoptog i Aarhus og Randers.

I Aarhus samledes 5.000 mennesker for at mindes den afdøde sanger. 

01:01

VIDEO: Fællessang, blomster og flotte til mid´ndeoptoget for Kim Larsen fredag den 5. oktober 2018.

Luk video

Herunder kan du teste din viden om den ikoniske sanger:

1: Hvilken sang stillede Kim Larsen op med ved det danske melodigrandprix i 1979?

a) Alt er skønt.

b) Bølgen.

c) Ud i det blå.

Læs også VIDEO: Aarhus sagde farvel til Kim Larsen

2: Hvad var Kim Larsens fulde navn?

a) Kim Holst Kjærholm Larsen.

b) Kim Valentin Hørsholm Larsen.

c) Kim Melius Flyvholm Larsen.

Læs også Kim Larsens kone takker for støtten efter musikerens død

3: Kim Larsen stod både for musikken til og havde en af hovedrollerne i filmen "Midt om natten". Hvornår udkom filmen?

a) 1984.

b) 1986.

c) 1988.

Herunder kan du se en version af "Midt om natten" fra Smukfest 2004.

4: Kim Larsen udgjorde sammen med Franz Beckerlee, Wili Jønsson og Bjørn Uglebjerg det legendariske rockband Gasolin'. Men hvilket af bandmedlemmerne blev undervejs erstattet af Søren Berlev?

a) Franz Beckerlee.

b) Wili Jønsson.

c) Bjørn Uglebjerg.

Læs også Se billederne: Flere tusinde tog afsked med Kim Larsen

5: Hvad hedder Kim Larsens debutalbum som solosanger fra 1973?

a) Hvabehar.

b) Værsgo.

c) Undskyld.

Herunder kan du se nummeret "Byens Hotel" fra Kim Larsens debutalbum som solist.

6: I hvilken amerikansk storby bosatte Kim Larsen sig, da han jagtede et musikalsk gennembrud i USA?

a) San Francisco.

b) New York.

c) New Orleans.

Læs også Kim Larsen er død

7: Kim Larsens sang "Papirsklip" begynder med ordene "Når nu min verden bliver kold og forladt ...". Hvad kommer bagefter?

a) ... savner jeg synet af min kæreste skat.

b) ... drømmer jeg kun om min kæreste skat.

c) ... finder jeg trøst i min kæreste skat.

Herunder kan du høre, "Papirsklip" fra fimen "Midt om natten", hvis du har brug for hjælp:

Læs også Kim Larsen er død

8: Kim Larsen udgav i 1979 et album, hvis titel er Kim Larsens eget personnummer. Hvad hedder albummet?

a) 231045-0637.

b) 231045-0639.

c) 231045-0641.

Læs også Kim Larsen tilbage efter kræftdiagnose - klar til koncerter i Østjylland

9: Hvilket dansk band samplede sangen "Midt om natten" til deres egen sang "City of Dreams"?

a) The Loft.

b) Innocent Blood.

c) Diskofil.

Læs også Horsensianere tændte lys for Kim Larsen: - Han står bag mange af vores sange

10: Hvilken højskole har Kim Larsen gået på?

a) Vallekilde Højskole.

b) Askov Højskole.

c) Rødding Højskole.

Svar: 1:c, 2:c, 3:a, 4:c, 5:b, 6:b, 7:c, 8:a, 9:a, 10:b.

Kilder: Den Store Danske, Gaffa, kjukken.dk.