Projekt skal stoppe druk

Bruger 3 mio. kr. på oplysning om alkohol og stoffer

Horsens kommune bruger nu 3 mio. kr. på en ekstraordinær oplysningsindsats på ungdomsuddannelserne mod misbrug af alkohol og stoffer .

Det er Sundhedsstyrelsen, der har bevilget pengene som led i det tre-årige Modelkommune-projekt Unge, Alkohol og Stoffer. Projektet retter sig desuden mod ledere, lærere, mentorer og vejledere med tilknytning til ungdomsuddannelserne.

Samtlige ungdomsuddannelser i Horsens Kommune er på banen i forbindelse med dette projekt, som er forankret i SSP i Horsens Ungdomsskole.

Tilslutningen er dog ikke udtryk for, at problemet med stoffer og alkohol er specielt stort i Horsens, understreger Peter Sørensen (S), der er formand for Børne- og Skoleudvalget:

- Unges forbrug af alkohol og stoffer er et emne, som vi må forholde os aktivt til. Nogle uddannelsesinstitutioner er mere erfarne i at arbejde med disse problematikker end andre. Men med dette projekt bliver samtlige ungdomsuddannelser inddraget. Det giver gode muligheder for at netværke og dele idéer, mener Peter Sørensen.