Private overtager plejehjem

Nu skal beboerne have hjemmelavet mad

01:57

1 af 2

For de fleste danskere er det en selvfølge, men for mange beboere på plejehjem er det en drøm, hvor bare duften ligefrem kan få mundvandet til at løbe.

Hjemmelavet mad var ikke tidligere et begreb, som beboerne på Bøgeskovhus i Viby ved Aarhus kendte til. Her blev maden leveret udefra, og der var derfor ingen madlugt i køkkenet.

Det er der nu blevet lavet om på. Plejehjemmet Bøgeskovhus er overgået til at blive drevet som et offentligt-privat samarbejde, hvilket vil sige, at det er en privat virksomhed, som står for den daglige drift.

Ændringen i driften kommer for eksempel til udtryk i madlavningen, som nu bliver varetaget af kokke i plejehjemmets køkken. Det glæder 83-årige Inger Pedersen, som er en af plejehjemmets beboere:

- Det smager så dejligt! Skønt! Det er noget nyt. Noget helt anderledes, end vi plejer at få, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er virksomheden Forenede Care, som pr. 1. september har overtaget driften. Her har man bevidst valgt, at lige netop maden skal i fokus:

- Det gør, at vi håber, at der kommer en højere livskvalitet ud af det og færre fejl, fordi det giver folk et bedre liv, siger adm. direktør i Forenede Care, Thomas Nistrup.

Ud over nye oplevelser til beboernes smagsløg, har personalet fået nye uniformer, og en ekstra sygeplejerske er blevet ansat.

Se et tv-indslag om plejehjemmets nye tiltag øverst på siden.