Politiet: Sådan skete ulykken

Kvinde brækkede ankel under redningsforsøg

Den ene af kvinderne bjærges efter at være styrtet ned ad en skrænt

De to erfarne danske vandrere, som torsdag blev fundet døde på Madeira, gik ad en sti, som ellers er forbudt for turister. Det siger politiet på ferieøen ifølge politiken.dk.

- Den del af skoven, som kvinderne blev fundet i, er meget farlig. De må være gået forbi advarselsskiltet. Måske fordi de vidste, at det er et af de smukkeste steder at vandre på Madeira, siger Luis Fernandez fra det lokale politi.

Amalie Flindt og Ulla Ruby blev fundet døde torsdag efter en større eftersøgning, hvor myndighederne blandt andet brugte hunde. De to kvinder fra Aarhus blev fundet i et svært tilgængeligt
område.

Kvinderne, der blev henholdsvis 77 og 73 år, var erfarne vandrere og havde blandt andet vand og müeslibarer med sig på turen.

Politiet har en teori om, hvordan ulykken er sket, skriver politiken.dk:

Først kan Amalie Flindt være faldet og styrtet, da de to veninder gik ad en meget smal og farlig sti. Derefter forsøgte Ulla Ruby at hjælpe veninden. Men hun brækkede en ankel og mistede en del blod, inden hun døde, lyder politiets teori.

De to kvinder drog af sted på vandreturen nytårsdag klokken 10.30. Da forlod de et hotel i hovedstaden Funchal og satte angiveligt kursen mod en fiskerlandsby.

Amalie Flindt og Ulla Ruby var taget af sted på turen med selskabet Århus Charter.