Politiet roser vidner

Det var snarrådige vidners fortjeneste, at politiet kunne pågribe tre drenge efter bankrøveri

Der gik kun 14 minutter fra onsdagens røveri mod Arbejdernes Landsbank i Viby, til politiet kunne anholde en 14-årig dreng, der formodes at være en af gerningsmændene. Og det kan politiet takke kvikke vidner for.

- Stor ros vidnerne, der løb efter gerningsmanden, mens de holdt øje med ham og vinkede vores patruljer i den rigtige retning, siger politikommissær Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Røveriet fandt sted klokken 15.06, da en 15-årig dreng ifølge politiet gik ind i banken og med en pistol truede personalet til at udlevere et større kontantbeløb. Udenfor ventede hans 14-årige medsammensvorne. Efter røveriet løb drengene fra stedet, men kort tid efter lykkedes det altså politiet med vidners hjælp at anholde den 14-årige.

Via SMSer og opkald fra hans mobiltelefon fandt politiet frem til den 15-årige dreng, der var inde i banken, og kunne klokken 17.55 anholde ham på bopælen i Brabrand.
Den 14-åriges mobiltelefon ledte også politiet til en anden 15-årig dreng, der formodes at have spillet en rolle i røveriet. Han blev anholdt på sin bopæl i Åbyhøj klokken 18.35.

Drengene fremstilles i grundlovsforhør torsdag, hvor anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre, da politiet ikke kan udelukke, at der sker flere anholdelser i sagen.