Politiet afviser sag mod Henriette Kjær

Anklagerne om dokumentfalsk mod Henriette Kjær er mere end fem år gamle, og sagen er derfor forældet

Nordsjællands Politi har mandag eftermiddag afvist at efterforske anklagerne om dokumentfalsk mod De Konservatives politiske ordfører Henriette Kjær og hendes mand, Erik Skov Pedersen.

- Sagen er mere end fem år gammel og dermed forældet, fortæller vicepolitikommissær Gert Have fra Nordsjælland Politi til Ritzau.

Gert Have har underrettet både Henriette Kjær og hendes svigermor om, at politiet ikke går videre med sagen.

Det var netop Henriette Kjærs svigermor, Yvonne Gerda Pedersen, der meldte den politiske ordfører fra de Konservative til politiet.

Anmeldelsen går på, at Henriette Kjær og hendes mand skulle have forfalsket svigermors underskrift på et gældsbrev, hvor svigermoren står som selvskyldnerkautionist for et beløb på 200.000 kroner. Altså skal betale hvis Henriette Kjær og hendes mand ikke betaler.

Det påståede dokumentfalsk fandt ifølge svigermoren sted den 23. december 2005, men Yvonne Gerda Pedersen gik først til politiet den 12. januar 2011. Dermed falder sagen akkurat for forældelsesfristen på fem år.

- Jeg vil gerne understrege, at vi ikke har taget stilling til selve anklagerne i sagen. Vi forholder os kun til, at sagen er forældet og dermed bliver afvist, siger Gert Have.

Erik Skov Pedersen har siden anmeldt sin mor for injurier.