Otte minutter fra døden

Biltyv dræbt umiddelbart efter at han stak af i bil

Otte minutter efter at en bilejer tog dette billede af en biltyv på vej væk i hans bil, var biltyven dræbt i et voldsomt færdselsuheld. Foto: Privatfoto

Otte minutter efter tyveriet af én Audi-model omkom en 30-årig mand fra Aarhus og hans 32-årige kammerat fra Bjerringbro, da de i en anden og ligeledes stjålet Audi kørte ud over en skrænt ved Ålum i nærheden af Randers.

Politiet har nu klarlagt det forløb, som søndag aften førte til de to mænds død. Det oplyser politikommissær Mogens Brøndum, Østjyllands Politi, til Ritzau.

- Vi kan fastslå det ud fra bilens computer, som ligeledes fortæller os, at bilen, en Audi A8, kørte 114 kilometer i timen, da føreren må have mistet kontrollen over den i et sving, tilføjer Mogens Brøndum.

Én af de to omkomne blev søndag aften fotograferet af bilens ejer under tyveriet af en Audi A4 på Skovsyrevej i Hornbæk ved Randers.

Bilen forulykkede lidt senere, og politiet kan nu med sikkerhed fastslå, at de to er fortsat i en Audi 8, som var meldt stjålet i begyndelsen af september i Henne Strand i Vestjylland.

Denne bil var havnet i et vådområde 120 meter fra landevejen, hvor bilen og de to mænd først blev fundet tirsdag.

- Nu mangler vi blot bilinspektørens endelige erklæring samt de blodprøver, der skal give os svaret på, om mændene var påvirket af spiritus eller stoffer, konkluderer Mogens Brøndum.