Østjyske virksomheder skal lære amerikanerne at spare på vandet

En dansk delegation skal overbevise amerikanerne om, at vi har de bedste løsninger inden for reducering af vandforbrug

02:43

1 af 2

I Galten og Stilling ligger to virksomheder, der har vand til fælles. Derudover er de også blandt de 12 danske firmaer, der snart skal til vandtopmøde i Det Hvide Hus i Washington. Her skal de overbevise amerikanerne om, at vi er bedst, når det gælder om at reducere vandforbruget.

- Vi skal derom som eneste udlændinge, og så går det ud på at tiltrække os så meget opmærksomhed som muligt, forklarer kommunikationschef hos AVK i Galten, Michael Ramlau-Hansen.

Aarhus Vand sætter prisen ned i 2016

Den anden østjyske repræsentant i Det Hvide Hus bliver Kamstrup fra Stilling. Her ser de også meget frem til topmødet.

- Vi får mulighed for at gå ned i detaljerne og diskutere teknik med beslutningstagerne. Vi er gode til bæredygtigt forbrug af vores grundvand, så vi sørger for, at der er vand nok til næste generation. Det er en udfordring i USA, fortæller marketingsdirektør hos Kamstrup, Jesper Daugaard.

4000 nye arbejdspladser

For det er ikke så enkelt, at man bare kan bede amerikanerne om at bruge mindre vand.

- Det handler også om at drive vandforsyning på en mere bæredygtig måde, siger Michael Ramlau-Hansen.

Ny pakke koster forbrugere store summer

Udover at skulle vise sine ideer og tanker frem, så håber de to østjyske vandvirksomheder også på, at de gennem den her vej kan kæmpe sig ind på et nyt marked i USA.

- Nu tager vi et vigtigt skridt i forhold til den danske vandvision. Vi håber på at kunne fordoble eksporten af dansk vandteknologi, og det er der 4000 nye arbejdspladser i, afslører Michael Ramlau-Hansen.

Du kan se hele indslaget om vandeventyret øverst i artiklen.