Østjysk Grand Prix-dominans

Det vrimler med østjyder i årets Melodi Grand Prix

Ditte Marie Agergaard Kristensen og resten af Le Freak forsøger igen i år at nå til tops i Melodi Grand Prix.

00:54 Luk video

Hele tre af årets 10 sange i Dansk Melodi Grand Prix, skal fremføres af østjyske sangere.

Ditte Marie fra Le Freak er igen med, denne gang skal hun dog stå alene på scenen med sangen "Overflow".

- Det er et meget energisk popnummer, og jeg vil kalde det form for intelligent pop, siger Ditte Marie til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kenneth Potempa fra Aarhus-bandet Neeva går lige som Ditte Marie også solo. På scenen i Gigantium d. 21. januar skal han synge nummeret "Reach for the sky", også de tre bagmænd der har lavet nummeret er fra Aarhus. Peter Bjørnskov, Lene Dissing og Sune Haansbæk. De har blandt andet leveret musik til Sanne Salomonsen.

Den tredje østjyske solist der er med i Melodi Grand Prix 2012 er den 17-årige gymnasieelev Karen Viuff fra Randers. Hun skal synge sangen "Universe" der er blandt andet er skrevet af Lise Cabble der tidligere har skrevet "Fra Mols til Skagen" og sidste års vindersang "New Tomorrow".

Faktisk var det på YouTube at sangskriverne opdagede Karen Viuff, og derfor skal hun nu for første gang nogensinde stå på rigtig stor scene.

Sangskriver John Gordon fra Beder ved Aarhus har igen i år en sang med. I år hedder sangen "Best Thing I Got, og er skrevet i samarbejde med Julie Frost. Det var netop John Gordon og Julie Frost, der skrev Tysklands vindersang "Satellite" fra 2010.

Dermed er der østjyder med i fire af årets 10 sange, og chancen for at det bliver en østjyde, der skal til Aserbajdsjan i maj, er stor.

Klik på billedet øverst op se Ditte Marie fortælle om sangen "Overflow" og dens vinderchancer.