Østjyde taget til fange i Libanon

- Min far blev bortført, forklarer søn

Muhammed Ismail fra Aarhus blev taget til fange i den libanesiske by Baalbek nær grænsen til Syrien. Foto: Google Maps

En aarhusiansk familie kunne i nat ånde lettet op efter næsten halvandet døgn i konstant frygt.

Sent søndag aften blev den 59-årige aarhusianer Mohammed Ismail taget til fange af bevæbnede mænd under en rejse til familiemedlemmer i Libanon.

Ifølge Mohammed Ismails søn, Omar Ali, var hans far på besøg i byen Baalbek nær grænsen til Syrien, da han med pistoler blev truet til at stige ind i en bil.

En nabo overværede bortførelsen og slog straks alarm til de lokale myndigheder. Mohammed Ismail er dansk statsborger, og derfor blev også det danske udenrigsministerium hurtigt orienteret.

- Min mor blev ringet op af det danske politi, som fortalte, at min far var blevet kidnappet. Vi var naturligvis rystede, siger Omar Ali til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Min far har ingen fjender, så vi regnede med, at gidseltagerne var ude efter penge. Vi forventede, at de ville kræve løsepenge for at sætte ham fri. Det sker nogle gange i Libanon. Hvis bortførerne ikke får pengene, slår de deres fanger ihjel. Og vores familie har ikke mulighed for at betale et stort beløb.

En glædelig besked

Efter at have frygtet for Mohammed Ismails liv i næsten halvandet døgn fik familien hjemme i Brabrand i Aarhus natten til tirsdag en glædelig besked:

- Min far var blevet sat fri. Det fortalte politiet til vores mor. Vi er alle enormt lettede og glade for, at der ikke skete min far noget, siger Omar Ali.

Omar Ali mener selv, at frigivelsen af hans far skyldes, at han er dansk statsborger. Han gætter på, at de libanesiske myndigheder har været ekstra opsatte på at få ham frigivet, fordi han er udlænding. At Udenrigsministeriet i Danmark er gået ind i sagen, har bare øget presset.

Mohammed Ismails familie i Aarhus modtog kl. 03 i nat beskeden om, at han var frigivet.

Chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice, Hans Brask, bekræfter over for TV 2 | ØSTJYLLAND, at ministeriet har ydet konsulær bistand i forbindelse med en sag om en dansk statsborger i Libanon. Han ønsker dog ikke at oplyse detaljerne i sagen.

Ifølge Hans Brask opfordrer Udenrigsministeriet i øjeblikket danskere til at holde sig væk fra dele af Libanon.