Optimisme i lufthavnen

Aarhus Lufthavn venter gevinst efter nedskæringer på tog

Der ventes fremgang på indenrigsflyruten mellem København og Aarhus efter  DSB?s beslutning om at indstille kørslen med nonstop og onestop InterCityLyn-togene mellem København og Aarhus. Det skriver Check-in.dk

Ganske vist går indenrigs-trafikken fra Aarhus Lufthavn tilbage med 1,5 procent i november, men tallet dækker over tilbagegang i begyndelsen af måneden, men tydelig fremgang efter at DSB skar ned på lyn-togdriften 

- Vi tager dette som udtryk for, at DSB?s ændring af trafikprogrammet på strækningen Aarhus-København, der blev iværksat med kort varsel midt på måneden, har haft en øjeblikkelig og positiv effekt for efterspørgslen på indenrigsflyvningen mellem Aarhus og København, siger lufthavnsdirektør Ole Paaske til Check-in.dk.

Cimber Sterling har planlagt 8 og SAS 5 dobbeltture på ruten fra 25. marts 2012. Det betyder en samlet udbudt kapacitet på 10.216 sæder per uge, og dermed fastholder ruten positionen som Danmarks næststørste indenrigsflyrute.

I november måned 2011 var der 29.422 passagerer på indenrigsruten mellem København og Aarhus og år til dato har der været en vækst på 3 procent i forhold til samme periode sidste år.

Dermed kan indenrigsruten mellem København og Aarhus blive den eneste af Danmarks seks indenrigsflyruter, der kommer ud med positiv vækst for hele kalenderåret 2011, skriver Check-in.dk.