Øksemanden afviser martyrium

Somalier afviser plan om drab af Westergaard: Så ville jeg have valgt et skydevåben

Foto: Tegning: Nils Sloth

Øksemanden afviser, at han med sin voldsomme indtrængen og trussel mod Muhammed-tegneren Kurt Westergaard var ude på at fremkalde et martyrium ved at få politiet til at slå sig ihjel.

Den 29-åriges forsvarer, Niels Christian Strauss, siger under retssagen i Aarhus, at anklageren forsøger at udlægge det som om, at somalieren skulle lade sig dræbe efter sin handling mod Kurt Westergaard.

- Jeg forstår ikke, man kan få den tanke. Det er det rene vrøvl, sagde den tiltalte under retssagen. Anklageren har hæftet sig ved, at manden havde bortbarberet alt sit hår, herunder kønshårene, da han blev anholdt. Desuden lugtede hans tøj kraftigt af parfume.

- Man skal være ren for at kunne bede. Jeg har altid sørget for en god hygiejne, og jeg bærer altid en parfume på mig, sagde den tiltalte. Han forklarede, at selvmord er strengt forbudt efter den islamiske tro.

Onsdag var manden kortklippet og bar briller i retten, efter at politiet ved anholdelsen forsøgte at pasificere ham med peperspray, inden han blev ramt af to skud.

Den velartikulerede somalier afviste også planer om at ville dræbe Kurt Westergaard.

- Jeg ville have haft et skydevåben, hvis jeg ville slå ihjel, forklarede han på sin forsvarers spørgsmål.