Øksemand var irriteret på bladtegner

Kurt Westergaard var ligeglad med de omkostninger, Muhammedkrisen havde, mener somalier bag overfald

- Jeg skulle bruge øksen til at komme ind til Kurt Westergaard. Han ville nok ikke åbne døren frivilligt. Kniven skulle jeg bruge til at skræmme ham med. Jeg var irriteret på ham.

Det forklarede den 29-årige somalier der er tiltalt for terror og drabsforsøg på Kurt Westergaard, da han blev afhørt i retten i Århus onsdag.

Han nægter drabsforsøg.

- Jeg var irriteret på Kurt Westergaard. Tegningerne var trælse, og jeg syntes, at Kurt Westergaard var egoistisk, selvglad, og han ville hele tiden i medierne. Han var bedøvende ligeglad med de menneskelige omkostninger, som Muhammed-krisen havde efter offentliggørelsen af tegningerne første gang.

Somalieren besluttede først på selve dagen 1. januar 2010, at han ville rejse til Århus fra Hvidovre. Han ankom med tog kun 20 minutter før angrebet.

- Jeg ville bare skræmme og true ham, så han kunne stoppe. Jeg mistede besindelsen. Det plejer jeg ellers ikke, sagde somalieren, der dagen inden angrebet havde købt en økse i Bauhaus i Ishøj.

Hans plan var efter truslerne mod bladtegneren at rejse videre til Ålborg til sin familie. Derfor havde han kun købt en enkeltbillet til Århus.