Odder-roerne fik OL-plads ved VM

Flot indsats ved VM i Slovenien

Roerne fra Odder Roklub har i weekenden opnået meget flotte resultater ved VM i Slovenien. Det blev til OL kvalifikation, bronzemedalje og en flot VM debut.

Odder Roklub var på forhånd meget stolte over, at kunne sende tre roere med det danske landshold til VM i Slovenien. Det er kun landets allerstørste roklubber der kan det. 

Lørdag var der B-finale for VM debutanten Christina Pultz, som ror i landsholdets letvægtsdamedobbeltfirer. Christina og hendes tre makkere er alle debutanter til VM og var op til konkurrencerne i Bled ramt af sygdom. De måtte derfor slutte VM i B-finalen og det gjorde de med maner.

Den danske båd lagde aggressivt ud fra start og allerede efter 500 meter var de 2 sekunder foran nærmeste konkurrent. De fire danske piger blev i spidsen af feltet og øgede hele vejen ned ad banen på en overbevisende førsteplads. Det var en B-finale i A-niveau.

Juliane Elander har altid været god for dramatik i de afgørende situationer, men VM 2011 overgår alt. Juliane og hendes makker i letvægtsdobbeltsculleren Anne Lolk, tidligere kajakverdensmester, var først og fremmest kommet til VM for at kvalificere sig til OL 2012 i London. Kravet var mindst en 8. plads. 

Da Juliane og Anne missede finalepladsen lørdag, var kravet, at de blev mindst nummer to i B-finalen. Det er meget hårde betingelser, for letvægtsdobbeltsculler er den stærkest besatte bådklasse overhovedet til VM, da det er eneste båd for letvægtsdamer til OL.

Juliane og Anne Lolk troede på chancen, men det så ikke for godt ud i finaleløbet. Efter 500 meter lå den danske båd på en 4. plads med Kina, Tyskland og Holland foran. Da der manglede 500 meter var Juliane og Anne stadig nummer fire.

Men så skete det, ingen troede muligt, Juliane og Anne satte en forrygende og uimodståelig spurt ind og hentede først Tyskland og på selve målstregen også Holland. Det var så tæt at de danske piger ikke selv vidste, om det var lykkedes, da de kom i mål. Først da resultatet viste sig på storskærmen, brød jublen løs.

Den tredje deltager fra Odder Roklub var Steffen Bonde, som stillede op i letvægtsdobbeltfirer for herrer. Den bådtype har Steffen allerede vundet VM guld i som junior. Den danske båd har imponeret fra begyndelsen af VM i Bled og kvalificeret sig uden problemer til finalen.

Finalen var et meget tæt løb, hvor Italien og Tyskland var urørlige i spidsen. Steffen og hans tre makkere kæmpede op gennem banen med Irland om bronzemedaljen, men på de sidste 500 m kunne Irland ikke følge med. VM-Bronze til Steffen Bonde.