Nyt asylcenter til Langå

Nedlagt plejecenter skal huse 50 flygtninge

Foto: Google Maps

Snart rykker 50 flygtninge fra borgerkrigshærgede områder som for eksempel Syrien ind i den lille stationsby Langå.

Det blev besluttet på byrådsmødet i Randers sent i går aftes, efter at Udlændigestyrelsen har anmodet kommunen om at oprette et asylcenter med plads til de mange flygtninge.

Asylcentret skal ligge i et tidligere plejecenter på Bredgade i Langå. Det er Randers Kommune, som ejer bygningerne, der siden lukningen har stået tomme. Kommunen har forsøgt at sælge bygningerne, men indtil videre uden held.

Derfor er det nu asylansøgere i stedet for ældre borgere, der skal flytte ind i de tomme lokaler.

Forslaget om oprettelsen af asylcentret i Langå fik opbakning fra 24 af byrådets medlemmer, mens syv valgte at stemme imod.

Lars Søgaard fra Venstre var en af de byrådsmedlemmer, der stemte imod forslaget. Han er principielt imod oprettelsen af et asylcenter, da han mener, hjælpen skal gives i nærområdet, men er også meget skeptisk over for netop placeringen i Langå:

- Det er ikke en hensigtsmæssig placering. Det vil svare til, at man sender 1000 flygtning til Randers, hvis man ser på byens størrelse. Derudover er der ingen politistation i Langå, så der vil være længere reaktionstid, siger Lars Søgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Også Christina Kjærsgaard (V), Anders Buhl-Christensen (V), Daniel Madié (K) og Dansk Folkeparti stemte imod placeringen af asylcentret i Langå.