Nyfødt isbjørn overlever

En lille isbjørne-unge er født i en østjysk dyrepark

02:06

1 af 2

Her midt i vinter-kulden kan Skandinavisk Dyrepark præsentere en hjerte-varm nyhed.

Dyreparken har nemlig fået en lille nyfødt is-bjørn, og den er ikke født på indlandsisen, men i Skandinavisk Dyrepark på Djursland.

I slutningen af november fødte isbjørne-hunnen Ilka nemlig en unge. Desværre fik ungen en lidt hård start på tilværelsen. Ligesom de foregående to år viste det sig desværre hurtigt, at ungen tilsyneladende ikke fik noget mælk fra Ilka.

På en video fra fødehulen kunne personalet i Skandinavisk Dyrepark se og høre ungen skrige og være meget urolig, stort set konstant.

- Efter to døgns overvejelser besluttede vi at gribe ind. Da vi havde bedøvet Ilka, kunne vi konstatere, at hun for tredje gang i træk ikke havde mælk i patterne. Ungen ville derfor dø, hvis den blev ved moderen. Vi besluttede at forsøge at opflaske ungen, og efter 3 uger ser det ud til at gå godt, fortæller dyreparkens direktør, Frank Vigh-Larsen, til TV2 | ØSTJYLLAND.

Ungen hedder Siku
På trods af en hård start på tilværelsen, har ungen det nu godt, og den trives i dyreparken. Det er en lille hanisbjørn, der nu vejer 2.200 gram - 1.400 gram mere end ved fødslen. Ungen er døbt "Siku", hvilket betyder havis på grønlandsk.

Ligesom de øvrige isbjørne i Skandinavisk Dyrepark skal ungen indgå i et verdensomspændende avlsarbejde for isbjørne i dyreparker og zoologiske haver.

Der er mangel på isbjørne i dette avlsarbejde, og derfor er det vigtigt, at Ilkas gener bliver givet videre til næste generation. Derfor kan Siku allerede nu se frem til selv at skulle være far om nogle år:

- Lige nu er Siku bare en nuttet lille isbjørn, der er afhængig af mig, men efterhånden som han vokser til, møder han de andre isbjørne i Skandinavisk Dyrepark i deres kæmpestore anlæg. Vi har ideélle rammer for at Siku kan vokse op og blive en normalt fungerende isbjørn, selv om han har fået en svær start i livet, fortæller Frank Vigh-Larsen.

Se tv-indslaget om isbjørne-ungen i TV2 | ØSTJYLLANDS udsendelse kl. 19.30