To nye asylcentre

270 asylansøgere på vej til nedlagte plejehjem

Foto: Google Maps / Colourbox

To tidligere plejehjem i Norddjurs Kommune skal i løbet af de kommende uger omdannes til asylcentre.

Lyngbygård Plejehjem og Rimsø Plejehjem kommer til at huse henholdsvis cirka 120 og 150 asylansøgere. Flygtningene kommer primært fra Syrien og Eritrea.

Ifølge borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) mangler Røde Kors og Udlændingestyrelsen i øjeblikket plads til asylansøgere. Derfor har Norddjurs Kommune tilbudt at udleje de to nedlagte plejecentre.

- Røde Kors og Udlændingestyrelsen har store vanskeligheder med at skaffe pladser. Det vil vi gerne hjælpe dem med. Da vi har ledige bygninger, er det oplagt at tilbyde dem de to nedlagte plejehjem, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Jan Petersen bakker et byrådsflertal op om beslutningen om at leje de tomme bygninger ud. Han ved endnu ikke, hvordan nyheden bliver modtaget i de to lokalsamfund.

Se: Vil udvide asylcenter

- Det er gået så stærkt, så det er ret nyt. Vi har indbudt til borgermøder i både Rimsø og Lyngby, siger han.

Røde Kors lejer foreløbig bygningerne i to år - med mulighed for forlængelse.

Rent økonomisk har Norddjurs Kommune udsigt til en lejeindtægt. Derudover forventer Jan Petersen, at de to asylcentre vil skabe en række arbejdspladser.

- Jeg forventer, at medarbejderne skal rekrutteres lokalt, siger han.

De to borgermøder bliver afholdt i næste uge. Borgermødet i Lyngby forsamlingshus finder sted onsdag 24. september, mens mødet i Rimsø Forsamlingshus afholdes dagen efter.