Nybyggeri til 850 mio. kr.

Aarhus Universitet bygger nyt

1 af 4

På fredag tages det første spadestik til et nyt bygningskompleks, som i fremtiden skal danne rammerne for forskningen på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet.

Og til at føre skovlen kommer Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R).

Byggeriet består af to parallelle bygninger, der bliver opført på hjørnet af Vennelyst Boulevard og Høegh-Guldbergs Gade, og byggeriet skal blandt andet huse nye og topmoderne laboratorier.

- Det er helt afgørende, at de biomedicinske forskningsfaciliteter ved Aarhus Universitet er topmoderne, så forskerne får de bedste betingelser for at udføre sundhedsforskning på højeste internationale niveau til gavn for befolkningen. Samtidig skal de nye faciliteter være med til at tiltrække de bedste forskere fra såvel indland som udland, siger sundhedsdekan Allan Flyvbjerg ved Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Den nye bygning vil blive opkaldt efter aarhusianske Nobelprismodtager Jens Christian Skou.

Nybyggeriet kommer til at bestå af 8.300 m2 laboratoriebygning over jorden og cirka 4.800 m2 underjordiske anlæg, og det forventes, at det vil stå færdigt i slutningen af 2016.

Udover nybyggeriet vil der også ske en omfattende renovering af 14.400 m2 af de eksisterende forsknings- og undervisningsfaciliteter på instituttet.

Samlet set forventes prisen for byggeri og renovering at løbe op i 850 millioner kroner, og Projektet er udformet af Cubo Arkitekter A/S samt Lemming & Eriksson Rådgivende Ingeniører A/S FRI og Thing & Wainø Landskabsarkitekter.