Nu må der løbes på gangene

Folkeskoler får løbebaner

02:00

1 af 2

De fleste har formentlig prøvet at løbe ind i en løftet pegefinger, når man er kommet susende på gangen i ens folkeskole.

Men sådan er det ikke længere på flere skoler i Østjylland. Her har man i stedet etableret særlige løbebaner på gangene som led i folkeskolereformen, der har sat mere motion på skoleskemaet.

Og indtil i år har eleverne på Tovshøjskolen i Brabrand ved Aarhus også fået en løftet pegefinger, hvis der kom lidt for meget fart i skoene på gangen.

- Når vi løb tidligere, og lærerne så det, så sagde de, at vi skulle sætte os op ad muren i resten af frikvarteret, siger Abdel Wahab på 9 år fra Tovshøskolen.

Men sådan er det ikke længere.

Nu har skolen delt de mange gange op i to baner. Én til gang og én til løb. Og det kræver tilvænning for både store og små.

- Før i tiden skældte vi børnene ud, når de løb på gangene, og af og til når man kommer gående nu, så skal man tage sig selv i at sige: Ups, det må de jo gerne nu, siger Claus Vinge, der er teknisk serviceleder på Tovshøjskolen.

Og det handler om at fortælle børnene, hvad de gerne må gøre, og hvor de må gøre det.

- Vi har tænkt, at i stedet for at fortælle dem hvad de ikke må, så fortæller vi dem, hvor de må gøre de ting, som er helt naturligt for dem, helt legalt, siger viceskoleleder Thomas Christian Trønning fra Tovshøjskolen.

Du kan se mere om det i indslaget over artiklen.