Nødvendigt for bedre skoler

Borgmester om skolelukninger

03:22

1 af 2

Randers Kommune har onsdag sat navne på de folkeskoler, som står overfor en lukning.

Og det har dagen igennem mødt modstand fra elever og lærer på skolerne.

Beslutningen omkring skolelukningerne blev taget af 26 ud af Byrådet i Randers' 31 medlemmer, og her forklarer borgmester Claus Omann Jensen om beslutningen.

- De 26 mandater er enige om, at vi vil have bedre undervisning til vores børn, og hvis vi vil bedre undervisning til vores børn, så kræver det, at vi gør et eller andet på skoleområdet. Og det er det, vi har gjort her, og der er vi nødt til at sige, at der hvor skolerne ligger i dag, det er ikke nødvendigvis der, hvor børnene bor, siger Claus Omann Jensen (V).

Han fortsætter:

- Vi ønsker et stærkt udskolingsmiljø fra 7. til 9. klasse - sådan et highschoolmiljø, og vi ønsker at skabe mere styrke i valgfrihederne for de her unge mennesker, og det kræver, at vi gør noget ved skolerne, og det koster desværre, at nogle bygninger ikke skal bruges længere, siger Claus Omann Jensen.

Skolerne, der skal lukkes, er Hadsundvejens Skole, Rytterskolen, Vorup Skole, Nyvangsskolen og Gjerlev-Enslev Skole. Desuden bliver Tirsdalens Skole en ren overbygningsskole med 7. til 9. klasse.

- Men hvis du spørger mig, hvad jeg helst vil investere i: Børnenes skole- og elevundervisning eller tomme bygninger, så har jeg mit valg, og derfor bakker jeg op omkring, at vi er nødt til at gøre noget på de mange skoler, vi har i Randers Kommune, siger borgmesteren.

Du kan læse hele Kommunens plan for fremtidens skolevæsen i Randers Kommune her.

Du kan se hele interviewet med Claus Omann Jensen i indslaget over artiklen.