Modstand vendt til glæde

Borgere ser frem til motorvej gennem byen

02:00

1 af 2

I mange år kæmpede silkeborgenserne mod de mange kilometer asfalt, som skulle sno sig gennem deres by og ikke mindst Gudenådalen.

Protesterne er dog efterhånden blevet vendt til mere positive toner, jo tættere byggeriet er på at være færdigt

Sådan lyder det fra en af projektets tidligere modstandere. Flyttemand Peter Svendsen måtte afgive 4.500 kvadratmeter jord for at gøre plads til motorvejsbyggeriet.

- Åh ha.. Vi skal da ikke have en motorvej gennem byen, var flyttemandens første tanke.

Peter Svendsen opfattelse er, at borgerne i Silkeborg efterhånden har vænnet sig til tanken og dermed blevet mere positive omkring byggeriet:

- Jeg tror sådan set, at folk er ved at være positive, for nu er den kommet, og det kører fuldstændig - i min verden - gnidningsløst, siger Peter Svendsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Dyreste byggeri

Ifølge Silkeborg Kommune kan en af forklaringerne på de mere positive toner være, at der er blevet taget mange ekstra og ikke mindst dyre forholdsregler i forbindelse med byggeriet.

Blandt andet skal flere støjmure og tunneller mindske larmen fra trafikken og afskærme silkeborgenserne fra motorvejen.

Så de har allesammen fået plaster på såret?

- Ja, det synes vi selv, og det er en følelse, der har bredt sig i byen, siger teknik- og miljøchef Søren Peter Sørensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Motorvejen gennem Silkeborg er klar til åbning om to år og vil til den tid være en af landets dyreste motorvejsstrækninger ved en by.

Mød flyttemand Peter Svendsen, Silkeborg Kommune og Vejdirektoratet i tv-indslaget øverst på siden.