Michelin - nu også i Aarhus

Aarhus med i ny nordisk guide

02:18

1 af 2

For første gang nogensinde er der nu udsigt til, at også danske restauranter i provinsen bliver optaget i den verdensberømte Michelin-guide.

Flere aarhusianske restauranter fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at de har haft besøg af repræsentanter for Michelin.

Den franske restaurant-guide har tidligere på året offentliggjort, at der fra 2015 vil blive udgivet en særlig guide for den nordiske region.

Under pressemødet i marts ville Michelin dog ikke oplyse, hvilke byer der bliver omfattet af guiden.

Med den seneste tids besøg i Aarhus er der ikke længere tvivl om, at i hvert fald Danmarks næststørste by bliver repræsenteret.

Den aarhusianske stjernekok Wassim Hallal har i denne måned åbnet restauranten F. Høj, som sælger smørrebrød og konditorkager i det centrale Aarhus.

Det nyåbnede restaurant har allerede i løbet af dens første uger haft besøg af Michelin.

Se: Ny Michelinguide skaber glæde

- Vi havde besøg af en gæst, som spiste på restauranten ligesom alle andre. Først efter at han var færdig med at spise, gav han sig til kende som udsendt af Michelin, siger Wassim Hallal til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Efter sit måltid på F. Høj forklarede den udsendte fra Michelin, at der senere vil blive sendt en delegation af sted for at vurdere stedet.

Wassim Hallal står også bag den anerkendte Frederikshøj Kro i Aarhus. Også her har der været en Michelin-anmelder på besøg.

- Jeg er glad og beæret over besøget fra Michelin. Det er noget, jeg altid har drømt om, fortæller Wassim Hallal.

Foruden F. Høj og Frederikshøj Kro har også Restaurant ET på Åboulevarden haft besøg af Michelin.

Se mere i indslaget øverst.