Mary lægger navn til hospital

Australsk hospital har tæt tilknytning til Aarhus

Den australsk fødte kronprinsesse Mary lægger nu navn til kræfthospitalet "Westmead Cancer Care Centre" i Sydney i Australien, der fra mandag ændrer navn til "Crown Princess Mary Cancer Centre Westmead."

Hospitalet har en tæt tilknytning til Aarhus. Kræfthospitalets direktør professor Paul Harnett fremhæver således samarbejdet med danske onkologer og forskningssamarbejdet med onkologer fra Aarhus Universitetshospital.

Én af de danske onkologer, der har arbejdet på "Crown Princess Mary Cancer Centre Westmead", er overlæge Frede Donskov, onkologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital, der har fået en del af sin speciallægeuddannelse på hospitalet.

Frede Donskov deltog i navngivningen, der fandt sted klokken 15 lokal tid, som hospitalsledelsens officielle gæst. Han mener, at det australske sundhedsvæsen tackler kræftsygdomme på en måde, som det danske sundhedsvæsen kan lære meget af:

- De betragter kræft som en akut sygdom. Der er fokus på forebyggelse, tidlig opsporing og fokuseret multidisciplinær behandling, siger Frede Donskov.

Dansk selskab for klinisk onkologi har netop oprettet en fond, som skal gøre det muligt for danske kræftlæger at tage på efteruddannelse på "Crown Princess Mary Cancer Centre Westmead".