- Man skal ikke gå i solarium

Skoleelever laver film om hudkræft

02:06

1 af 2

Hver anden dag får en ung mand eller kvinde i Danmark konstateret hudkræft. Ofte, fordi de ikke har passet godt på deres hud i solen eller har brugt solarium.

Derfor har Kræftens Bekæmpelse lanceret en helt ny kampagne, som endnu engang skal sætte fokus på de unges farlige vaner. Det skal ske ved at inddrage netop de unge selv.

I 7. klasse på Randers Lille Skole har eleverne taget udfordringen op. De er nu med i konkurrencen om at lave den bedste film på mobiltelefonen, som fortæller om ulemperne ved at gå i solarium.

Optagelserne foregår blandt andet i skolegården, hvor eleverne med hjælp fra en tablet, filmer deres egne historier.

12-årige Anne Skovbo Nielsen har sammen med sine kammerater valgt at lave en film om en dreng, som ikke vil være kærester med en pige, der går i solarium, og derfor vælger at være sammen med en anden.

Anne Skovbo Nielsen har selv haft kræft tæt inde på livet. Hendes morfar har haft kræft i lungerne, så hun forstår godt alvoren af, at man skal passe på sin krop:

- Hvis man nu har et modermærke på ryggen, så kan det være, man ikke lægger mærke til det, før det er for sent. Derfor synes jeg, det er vigtigt, at folk lader være med at gå i solarium, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kampagnen fra Kræftens Bekæmpelse retter sig mod alle landets 6. og 7. klasser.

Vinderne af konkurrencen vil få lavet deres egen mobilfilm om til en professionel kampagnefilm, der vil blive brugt i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens "Sluk Solariet"-kampagne næste sommer.

Se, hvordan det så ud, da optagelserne til kampagnefilmen var i fuld gang tidligere i dag på Randers Lille Skole, øverst på siden.