To mænd skal afløse én kvinde

Film- og kulturfolk i spidsen for kulturbyprojekt

02:33

1 af 2

De kun kendt hinanden i få dage. Drak en hurtig kop kaffe, og nu skal de to herrer, Carsten Holst og Ole Wolf, så kaste sig over langt mere komplicerede opgaver.

I dag blev det offentliggjort, at Carsten Holst, som er chef for Aarhus Filmby, og Ole Wolf fra kulturafdelingen i Horsens Kommune skal danne parløb som midlertidige programdirektører for det aarhusianske kulturhovedstadsprojekt.

Stillingen har de fået for fire måneder, hvor de skal forsøge at samle trådene, som i 2017 gerne skulle blive til et helstøbt kulturprojekt, når Aarhus bliver europæisk kulturhovedstad.

Begge de nye programdirektører har kulturen inde under huden i dagligdagen og glæder sig nu til at løfte den tunge opgave.

- Hvis der er brug for en, så træder man til for ligesom at holde skibet sejlende og projektet kørende, siger Carsten Holst.

- Jeg tænkte, at det var fantastisk smigrende, og at det her er et meget stort og meget spændende projekt, siger Ole Wolf.

Se: Ny hjælp til kulturhovedstad

Carsten Holst skal stå for den kreative del af jobbet, mens Ole Wolf skal varetage det administrative.

Udnævnelsen af de nye programdirektører kommer efter, at programdirektør Gitte Just i fredags valgte at opsige sit arbejde, fordi hun ikke kunne få jobbet til at hænge sammen med familielivet.

Mød de to nye direktører i tv-indslaget øverst på siden.