Lystrup udnævnt til krejler-by

Topper handels-liste i Den Blå Avis

Borgerne i Lystrup ved Aarhus er de største krejlere i Midtjylland, hvis man skal tro en opgørelse foretaget af Den Blå Avis.

Avisen, der omsætter brugte ting mellem private, har på landsplan opgjort, hvor meget borgerne i de enkelte byer har omsat i avisen og på hjemmesiden, og den viser generelt, at sjællændere handler meget mere privat end jyder - i hvert fald i Den Blå Avis.    

I 2011 har hver sjællænder i gennemsnit indrykket 1,5 privatannonce, mens jyderne nøjes med 0,8 per person. Og de største krejlere finder man i Ølstykke, hvor borgerne siden årets begyndelse i gennemsnit har solgt 2,96 ting på Den Blå Avis - en stigning på 76 procent i forhold til sidste år.

Hvis man ser på de 10 danske byer, hvor borgerne er mest begejstrede for at sælge brugt, har hver eneste indbygger i gennemsnit solgt mere end to ting på hjemmesiden. Det er væsentligt mere, end Den Blå Avis selv havde forventet.

- Jeg er meget overrasket over det niveau, som vi ser i dette års undersøgelse. Samlet set ligger de 10 bedste byer langt over niveauet for sidste år, siger kommunikationschef Simon Karsø.

Det er typisk børnetøj, møbler og elektronik i form af bærbare, iPhones og spillekonsoller, der købes og sælges i Danmarks største kræmmerbyer, der typisk er provinsbyer.

Simon Karsø mener, at provinsbyernes iver for at handle brugt skyldes, at den lokale handel traditionelt står stærkt her.

- Folk vil gerne handle i lokalsamfundet, fordi de ved, at de rer, som de er på jagt efter, som regel kan købes inden for meget kort afstand. Det gør handlen både nemmere og mere sikker, siger han.

Den største krejler-by i hver af landets fem regioner:

  1. Hovedstaden: Ølstykke
  2. Sjælland: Haslev
  3. Syddanmark: Ribe
  4. Midtjylland: Lystrup
  5. Nordjylland: Aabybro