"LYS - landskaber og stemmer"

Spektakulær kunstinstallation opføres seks forskellige steder

1 af 5

En stor lys- og lydinstallation kan fra 18. til 24. september ses seks forskellige steder i Østjylland. Det er Kulturring Østjylland, der viser "LYS - landskab og stemmer" som er skabt af kunstneren Elle-Mie Ejdrup Hansen i samarbejde med komponisten Marie Højlund.

Værket opføres seks forskellige spektakulære steder i Østjylland, og der er gratis adgang.

- Værket opleves i landskabet, hvor man ser og hører både stemme-komposition, lys, skulptur og digt. Vi opfordrer alle til at pakke madkurven og se Østjylland i et helt nyt lys. Stemmerne kan høres fra kl 18.00 - og lyset kommer med skumringen, hedder det i en pressemeddelelse.

- Der er som nævnt gratis entré, og der forventes mange tusinde besøgende. 

Tid (kl. 18.00-24.00) & Sted for "LYS - landskab og stemmer"

18. September: Ejer Bavnehøj
19. September: Issehoved Nord Samsø
21. September: Dannebrogspladsen, Gudenåen ved Ulstrup
22. September: Stubmark, Rathlousdals Gods i Odder
23. September: Klitterne syd for Grenå
24. September: Trehøje i Syddjus

Dele af værket kan ses på www.lysogstemmer.dk 

Arrangørerne om baggrunden for projektet:

"LYS - landskab og stemmer" er skabt i samarbejde med programmører, virksomheder, kunstnere og borgere og anvender helt ny teknologi. I en gammel campingvogn, forvandlet til et lydstudie, er Inger Christensens glødende digt LYS fra1962 blevet indtalt 758 gange. Ligesom Inger Christensens digt spænder værket sig ud mellem lys og mørke, mellem mennesker og landskab, mellem nærhed og fjernhed. En lyslinje følger landskabet til horisontens forsvindingspunkt sammen med et musikalsk lydværk.

Komponisten Marie Højlund har i samarbejde med Søren Lyngsø Knudsen lavet en musikalsk stemme-komposition til hvert enkelt sted med borgernes stemmer som materiale. Elle-Mie Ejdrup Hansen har formgivet særlige højtalere, der refererer til menneskets krop og placeres i landskabet under lyslinjen. Tilsammen forbinder "LYS - landskab og stemmer" mennesker, landskaber, ord og billede på en helt ny måde - og realiseret i tæt samarbejde med lokale institutioner og virksomheder.