Ludomaner er dårlige til poker

Forskere udvikler sikker test af ludomaner 

Foto: Flickr

Ludomaner er dårlige pokerspillere, viser en undersøgelse fra Forskningsklinikken for Ludomani på Aarhus Universitetshospital. Pokerspillere med ludomani har nemlig en tendens til at overvurdere sandsynligheden for gevinst, og spille for mange hænder med lav sandsynlighed.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde Center for Integrativ Neurovidenskab på Aarhus Universitet, og publiceret i det internationalt anerkendte tidsskrift Journal of Gambling studies

Forskerne har udviklet en test, der kan opdage personer med ludomani blandt pokerspillere. Testen simulerer en række poker-spillesituationer, hvor forsøgspersonerne skal vurdere gevinstsandsynligheder, samt beslutte, om de vil spille forskellige hænder i poker.

Testen gør brug af viden om tankemæssige fejlslutninger blandt pokerspillere med ludomani, og ved hjælp af en statistisk model kunne forskerne med 100 % nøjagtighed skelne pokerspillere med ludomani fra øvede pokerspillere, der ikke havde ludomani.

På sigt åbner metoden mulighed for, at man kan opdage pokerspillere med ludomani på internettet, og forebygge ludomani med en tidlig indsats overfor spillere, der udviser problemadfærd.