Lokalt band hædret til Spot

Spleen United modtog torsdag hæder til åbningen af Spot Festival i Aarhus

Foto: Martin Bubandt

I forbindelse med åbningen af Spot Festival i dag, torsdag, i Musikhuset Aarhus, fik aarhusianske Spleen United tildelt prisen DFDS's RockCruise Legat og 75.000 kroner.

Spleen United blev dannet tilbage i 2005, og siden har gruppen været vidt omkring i ind- og udland, og herhjemme har Spleen United optrådt på alt lige fra Spot Festival til Roskilde Festival.

Valget af Spleen United begrundes blandt andet således:

- Den kunstneriske stræbsomhed og kompromisløshed har været gennemgående i bandets karriere. De har på tre albums og ved en lang række koncerter i både ind- og udland inviteret os med på deres egen musikalske dannelsesrejse

- Deres kunstneriske søgen har ført os vidt omkring, og selvom bandet er karakteriseret af en rastløs energi, har alle deres udgivelser været gennemførte og helstøbte - faktisk så helstøbte at udgivelsesplaner flere gange er blevet skudt for at sikre det perfekte resultat.

Se: Her åbnes Spot Festival

Spleen United modtog hæderen torsdag i forbindelse med åbningen af dette års Spot Festival i Aarhus, hvor gæsterne kan nyde mere end 150 koncerter forskellige steder i byen.

Bjarke Niemann, der er forsanger i Spleen United, er glad for prisen.

- Vi er vel lavet af det samme stof, der i tidernes morgen fik de opdagelsesrejsende til at vende trygheden og det hjemmevante ryggen for at kaste sig ud på en flåde af pindebrænde i håbet om at den kunne bære dem mod fjerne kyster.

- Det er den drift, der nok er medvirkende til, at vi altid forsøger at overraske os selv, når vi laver musik. Det har alle dage været drivkraften i Spleen United. Jeg tror, vi er blevet afhængige af det rush, man får, når man prøver noget for første gang. Vi er taknemmelige for, at legatet anerkender netop det, siger Bjarke Niemann på vegne af bandet i en pressemeddelelse.