Lokal vil ikke op i lygtepælene

Samsø-politiker ikke hængt op på øen 

For første gang kan beboerne på Samsø se politikere hængt op på de lokale lygtepæle. Nye regler har nemlig gjort det muligt at sætte valgplakater op på øen, hvor især et ansigt vækker opsigt - nemlig det der mangler.

- Vi har meget bevidst ikke hængt billeder op af mig på Samsø, siger Ida Holst Kristensen, som er bosat på øen i Kattegat, til DR Østjylland.

 

Hun stiller op til folketinget for De Konservative i Østjyllands storkreds, men har sammen med sin lokalbestyrelse besluttet sig for at se stort på de nye regler for opsætning af valgplakater på Samsø.

- De Konservative står for at bevare det, der skal bevares, og forandre det, der skal forandres. Og vi bevarer traditionen om et plakat-frit Samsø.

- Og reaktionen har været fantastisk. Jeg bliver spurgt alle vegne, hvorfor jeg ikke har valgplakater oppe, og når jeg forklarer hvorfor, synes folk, det er alletiders. Så mine plakater får faktisk megen opmærksomhed, fordi der ikke er nogen, der kan se dem, siger Ida Holst Kristensen.

I stedet for de valgplakater hun har hængt op på fastlandet, får samsingerne et smil i taskestørrelse. For selvom den lokale avis også har efterlyst hendes ansigt i de lokale lygtepæle, så har kandidaten ikke tænkt sig at ændre beslutningen om at værne om miljø og bybillede ved kun at bruge flyers med portræt og politiske mærkesager i kampen om ø-boernes stemmer.

- Den røde fløj kan godt lide valgstemning med masser af plakater og flag. Og SF's Ulla Holm, som også bor på øen, har mange oppe. Men det må hun om. Mine plakater ser folk lige så meget, fordi de ikke er der, siger Ida Holst Kristensen.

Kilde: DR Østjylland