Ledere har fået mere i løn

Østjyske ledere kalder lønstigning "ganske pæn"

De østjyske ledere har fået bedre råd til rødvinen og bøffen.

På trods af, at økonomien generelt er på vågeblus i mange virksomheder, har de privatansatte ledere i Østjylland fået en ganske pæn lønstigning det seneste år. Sådan betegner organisationen Lederne selv lønstigning efter at have gransket den nye lønstatistik.

I perioden fra september 2010 til september i år har lederne i Østjylland høstet en stigning i lønnen på 5,5 procent. Dermed kan lederne i området notere sig et plus på 1,9 procent i forhold til stigningen for hele landet, som er på 3,6 procent, skriver Lederne.

I gennemsnit får lederne i Østjylland 50.755 kroner i lønningsposen hver måned, hvilket er cirka 700 kroner under tallet for ledere i hele Danmark.  Afdelingsformanden for Lederne Kronjylland, Kirsten Hvid Schmidt, glæder sig over det pæne resultat.

- Jeg er godt tilfreds med stigningen, men jeg regner nu ikke med, at det fortsætter. Jeg tror, der kommer en opbremsning i dansk økonomi igen, så vi skal bare glæde os over resultatet for 2011. Årsagen til stigningen kan måske findes i, at ledere efterhånden er højere uddannede, og vores undersøgelse viser, at uddannelse betaler sig i lønforhandlinger. En anden årsag kan være, at Ledernes nyeste medlemmer generelt har en højere løn end gennemsnittet af medlemmerne, siger Kirsten Hvid Schmidt.

Lønstatistikken er baseret på oplysninger fra 19.383 medlemmer af Lederne, heraf 2.559 i Østjylland. Lønstatistikken i sin helhed offentliggøres medio december.