Lauge imponerer

De etablerede landsholdsspillere roser ung BSV-komet, der mandag fik VM-debut

Der gik ikke meget mere end ti sekunder, før Rasmus Lauge fra Bjerringbro- Silkeborg med et drøn af et løbeskud for alvor meldte sin ankomst på den helt store håndboldscene.

Den 19-årige bagspiller blev mandag hasteindkaldt til Malmö som erstatning for den skadede Thomas Mogensen i Danmarks VM-trup, og allerede samme aften fik stortalentet slutrundedebut i sejren over Serbien. En sejr, som Lauge fik sat sit fingeraftryk på. Først med den hurtige scoring efter sit indhop og derefter med et godt oppres til Lars Christiansen på fløjen.

Og den unge spillers indsats får ros af holdkammeraterne.

- Prøv at tænke en selvtillid at ha'. Manden kommer på banen og ved aller første boldberøring siger han "Vi laver undergang, så jeg kan få bolden". Så får han bolden, og så smadrer han den ind. Det er sgu da selvtillid, griner en tydeligt fascineret Lars Christiansen til sporten.tv2.dk.

- Jeg er dybt imponeret over ham. Han fik at vide i går aftes (søndag, red.), at han skulle herover, og så går han på banen mod Serbien og udviser så stor kølighed. Det er virkelig sejt. Og det er netop det, han kan. Han er kold og går bare ind og gør sit job, siger Kasper Søndergaard.

Også Bo Spellerberg, der sammen med Lasse Boesen er udset som de primære afløsere for Thomas Mogensen, er imponeret:

- At han gik ind og lavede det der løbeskud i kampen, det siger det hele. Nu må vi se, om det kan blive til mere, for det afhænger selvfølgelig af, hvordan Lasse og jeg klarer det. Men det er dejligt med så ung en spiller, der er så dygtig og gennembrudsstærk.