Låsby-Svendsen taber

Lille landsby vinder årelang kamp

Landsbyen Hjøllund uden for Silkeborg har formentlig vundet en lang kamp mod Jens Peter Svendsen, der er bedre kendt som Låsby-Svendsen. Det skriver bt.dk.

For to år siden købte han et hus på tvangsauktion i den lille by - et faldefærdigt, ubeboeligt hus, som beboerne i byen ikke ønskede, at Låsby-Svendsen fik fingrene i. Beboerne frygtede nemlig, at huset ville blive lejet ud til skumle formål og ville i stedet have huset revet ned.

- Der endte aldrig med at være bordel, men han har truet os med både at leje ud til prostituerede og rockere, fortæller Jan Jensen, der er nærmeste nabo til Adlersvej 6 til bt.dk.

En lang kamp fulgte med Silkeborg Kommune for at få Låsby-Svendsen til at slippe huset og for to uger siden besluttede kommunen så at bevillige penge til at rive det ned.

- Det er godt, hvis det bliver til noget. Men jeg vil se, at Silkeborg Kommune holder, hvad den lover og river huset ned, før jeg tør tro på det, siger Jan Jensen.

Låsby-Svendsen købte huset i retten i Viborg. Nu er det Boligselskabet Kjellerupvej der har huset og dét er ejet af Svendsens tidligere samlever.